iRobot

Filters
192 ProductenPagina 1 van 16

iRobot is een toonaangevend technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van robotica-oplossingen voor huishoudelijke en commerciële toepassingen. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en heeft wereldwijd bekendheid verworven vanwege zijn innovatieve robotstofzuigers en dweilrobots, evenals andere geavanceerde robotica-technologieën.

Enkele kenmerken en aspecten van iRobot zijn:

  • Roomba Robotstofzuigers: iRobot's Roomba-lijn van robotstofzuigers staat bekend om zijn autonome reinigingsmogelijkheden. Deze robots kunnen zelfstandig door ruimtes navigeren, obstakels vermijden en grondig schoonmaken.

  • Braava Dweilrobots: Naast stofzuigers produceert iRobot ook Braava-robotdweilproducten. Deze robots zijn ontworpen om vloeren te dweilen en te schrobben, wat een aanvulling vormt op de schoonmaakroutine van huizen.

  • Innovatieve Navigatietechnologie: iRobot integreert geavanceerde sensoren, camera's en software om robots te helpen navigeren en in kaart te brengen. Hierdoor kunnen de robots zich aanpassen aan de indeling van de ruimte en efficiënt reinigen.

  • Connectiviteit en App-bediening: Veel iRobot-robots kunnen worden bediend en geprogrammeerd via smartphone-apps. Gebruikers kunnen reinigingsschema's instellen, de voortgang volgen en zelfs op afstand hun robots besturen.

  • Slimme Functionaliteit: iRobot blijft innoveren met functies zoals automatische oplaadstations, vuilnisbakdetectie en verbeterde reinigingsalgoritmen.

  • Robotica-onderzoek en -ontwikkeling: iRobot is betrokken bij voortdurend onderzoek en ontwikkeling op het gebied van robotica. Het bedrijf werkt aan technologieën zoals kunstmatige intelligentie, computer vision en mapping om de prestaties van zijn robots te verbeteren.

  • Commerciële Toepassingen: Naast huishoudelijke producten is iRobot actief in de ontwikkeling van robotica-oplossingen voor commerciële en militaire doeleinden, waaronder robots voor defensie en veiligheid, telepresence-robots en meer.

iRobot heeft de visie om praktische en nuttige robotica-oplossingen te bieden die het dagelijkse leven vergemakkelijken. De continue focus op innovatie en verbetering heeft het bedrijf geholpen een wereldwijde speler te worden in de robotica-industrie.