Wat is slim wonen?

De term slim wonen komen we steeds vaker tegen, maar wat is het nu eigenlijk? Slim wonen geeft aan dat er apparaten in huis zijn, die hun taak zelfstandig kunnen uitvoeren, dit vaak in samenspel met andere apparaten in huis. Hiermee zijn veel voordelen te behalen op het gebied van gemak, energie en veiligheid. 

 

Waar moet ik dan aan denken?

Op bepaalde momenten kan het zijn dat je bij het verlaten van jouw woning je lichten bent vergeten uit te doen. Dit is een typisch voorbeeld dat nu tot het verleden behoort. Of wat te denken aan de perfecte sfeer als je een film gaat kijken? Met een druk op de knop de juiste instellingen voor je beeld, geluid en verlichting. Na het ontbijt geen kruimels meer rond de eettafel, omdat uw robotstofzuiger deze gelijk op die plek even opzuigt. 

 

Welke elementen kan ik allemaal 'slim' maken?

Er zijn diverse apparaten die kunnen bijdragen aan het slim wonen, vaak gaat het ook om de combinatie van de producten. Zodat er ook echt een totaaloplossing is. Denk aan de volgende categorieën:

- Bewatering

- Beveiligingscamera's

- Binnenverlichting

- Buitenverlichting

- Deursloten en deurbellen

- Deur en raamsensoren

- Geluid

- Robotmaaiers

- Robotstofzuigers

- Radiatorkranen

- Schakelaars en stopcontacten

- Thermostaten

- Vocht sensoren

 

 

Waar begin ik?

Het is helemaal afhankelijk van je eigen wens. Juist omdat er zoveel mogelijk is, adviseren wij je graag. Dan gaan we samen kijken welke oplossing het beste aansluit. Lees hier meer over hoe we te werk gaan.