Over slimme verwarming

Over slimme verwarming

0 reactie minuten lezen
Bekijk hier een aantal tips waarmee je direct kunt starten met het besparen op je energieverbruik. Met een aantal kleine aanpassingen start het besparen vandaag.

Slimme verwarming

Een slimme verwarming past zich aan aan het ritme en de gewoonten van de mensen in het huis. Per ruimte kan de temperatuur ingesteld worden. Zo gaat er geen onnodige energie verloren. Bekijk bijvoorbeeld de slimme verwarmingsproducten van Plugwise.

Ga je van huis dan wordt de temperatuur verlaagd. Kom je weer thuis, dan warmt het huis al lekker op. Zo bespaar je energie en draagt het bij aan je wooncomfort. 

Bespaar energie

De verwarming is goed voor ongeveer de helft van jouw energierekening. Milieu Centraal heeft onderzocht dat het installeren van een slimme thermostaat zorgt tot een verminderd verbruik van 24%.

Als je daarnaast ook slimme radiatorkranendeur- en raamsensoren of een smart home controller installeert – loopt de besparing fors op!

Ga voor comfort

Slimme verwarming zorgt ervoor dat je zelf niet bezig hoeft te zijn met het verlagen van de temperatuur als je bijvoorbeeld gaat slapen. Je stelt simpelweg een kalender in en de thermostaat doet de rest.

Gebruik je naast de slimme thermostaat ook een smart home controller, dan herkent de controller zelf wanneer je gaat slapen (of uit huis gaat) – en regelt het huis de verwarming helemaal zelf! Dat is pas slim!

Een veilig gevoel

Ja kan ervoor kiezen om deur- en raamsensoren te laten installeren. Deze helpen de thermostaat bij het bepalen wanneer de verwarming wel of niet aan moet gaan. Het is natuurlijk zonde om een ruimte te verwarmen, als daar de ramen wagenwijd open staan.

Deze sensoren zijn niet alleen handig voor de verwarming, maar kun je ook koppelen aan jouw slimme alarm- of beveiligingssysteem.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0